Kartuše za tiskalnike Pixma

Izdelovanje dokumentov v domačem ali poslovnem okolju je izredno priročno. S tem se znebimo nepotrebnih obiskov do kopirnice in na dolgi rok prihranimo veliko sredstev. V današnjem času imamo na izbiro ogromno število tiskalnikov. Vsak izmed njih pa ima svoje prednosti in slabosti. Trenutno je eden izmed najboljših izdelovalcev tiskalnikov Japonsko podjetje Canon. Pri nakupu njihovih naprav ima vsak tiskalnik že priložene kartuše, kar je velika prednost. Najbolj razširjena vrsta tiskalnikov omenjenega podjetja je serija Pixma. Če imamo tiskalnik Pixma, bomo potrebovali Kartuše Canon Pixma, ki pa jih poznamo v različnih izvedbah.

Originalna izbira kartuš

Najbolj popularna oblika kartuš za tiskalnike je originalne zvrsti. Naredil jih je proizvajalec našega tiskalnika. Tako kartuše Canon Pixma imajo oznako OEM. To je kratica za originalno proizvodnjo, kar prinaša številne prednosti:

 • Večja garancijska doba
 • 100% kompatibilnost z našim tiskalnikom
 • Kartuše imajo izredno kakovostno barvo

To je skoraj vedno najboljša izbira, če imamo popolnoma nov tiskalnik. Res pa je, da so take kartuše tudi najdražje. Primerne so za uporabo v domačih okoljih ter v podjetjih, kjer potrebujemo sposobnost izdelovanja visoko-kakovostnih slik in dokumentov. 

Nadomestne kartuše Canon Pixma

Nadomestne kartuše za tiskalnike so morda najbolj zanimive izmed vseh. To je predvsem zaradi tega, ker imajo zelo zanimive lastnosti. Dostikrat so opremljene večjo kapaciteto ali drugo izboljšavo. To je velika prednost pred OEM izvedbami, ki so večinoma standardizirane. 

Cena nadomestnih kartuš Canon Pixma je zelo nizka, če jih primerjamo z originalnimi. Temu je tako, saj jih ne izdeluje podjetje Canon. Za njihovo proizvodnjo so zadolžena različna podjetja, ki želijo uporabniku znižati stroške vzdrževanja tiskalnika. Barva je v večini primerov nižje kvalitete in je primerna za izdelavo velike količine dokumentov. 

Nadomestne kartuše so idealne za redno uporabo tiskalnika. Tako prihranimo ogromno stroškov na dolgi rok. Pred nakupom se je tudi dobro pozanimati glede dodatnih funkcij kartuš. Te so lahko:

 • Možnost ponovne polnitve z barvo
 • Večja kapaciteta barve, kot pri OEM
 • Večja učinkovitost porabe barve

Obnovljene kartuše za tiskalnik Pixma

Zadnje čase so vedno bolj popularne obnovljene kartuše. Te so narejene iz zavrženih OEM izvedb, ki so odslužile svojemu namenu. Različni proizvajalci pa jih obnovijo do popolno delujočega stanja. Vse poškodovane dele na ohišju se zamenja. Barva pa se zamenja z visoko-kakovostno, ki je zelo podobno originalni. Ker so stroški obnove nizki, so tudi take kartuše zelo ugodne za nakup.

Primerne so za uporabo, kjer želimo ugodno ceno in visoko kvaliteto tiskanja v enem. Ker so nadomestne kartuše narejen iz obnovljenih virov, so zelo priljubljene pri ljudeh, ki dajo veliko na ohranjanje okolja. Tako lahko uživamo prednosti, kot so:

 • Izdelovanje kakovostnih dokumentov in slik
 • Z nakupom nadomestnih kartuš Canon Pixma ohranjamo okolje
 • Znižanje mesečnih stroškov vzdrževanja tiskalnika

Omenjene kartuše lahko uporabljamo v okoljih, kjer želimo najboljše lastnosti OEM in kompatibilnih izvedb. Tako lahko tiskamo slike, dokumente ter druge stvari na zelo visokem nivoju z nizkimi stroški.

Canon Pixma tiskalnik za uspešno poslovanje

Vsak tiskalnik Canon Pixma je narejen po zelo strogih kriterijih nadzorovanja kakovosti. To je tudi razlog, da jih uporablja ogromno podjetnikov. Pixma tisklaniki so izredno natančni, imajo optimizirano porabo barve, ter napredne funkcije. 

Uporabljajo jih lahko tudi ljudje, ki nimajo predznanja o uporabi določnega Pixma tiskalnika. Temu je tako, saj imajo jasno označene funkcije za kopiranje, tiskanje, skeniranje ipd. To je odlična prednost v podjetnem okolju, ker:

 • Bodo zaposleni lažje uporabljali tiskalnik
 • Ne bo prihajalo do zmede s funkcijami
 • Pri tiskalniku ne bo prihajalo do vrste za čakanje

Poleg tega pa sama naprava lahko izredno hitro izdeluje dokumente. Tako bomo optimizirali proces dela v podjetju ali doma.

Brez težavno vzdrževanje naprave

Eno izmed glavnih opravil vzdrževanja tiskalnika je menjava kartuš. To je dostikrat težavno, če ne vemo, kako to opraviti. Kartuše Canon Pixma so narejene tako, da jih brez problemov vstavimo v tiskalnik. Veliko novih modelov tiskalnih naprav je opremljenih z video navodili, kako zamenjati kartuše. Tako lahko z nekaj preprostimi kliki spoznamo celoten proces menjave barve. 

Poleg tega pa bodo napredne funkcije, kot so Direct Scan, Wi-Fi povezljivost, ter Bluetooth omogočili, da tiskamo tudi na daljavo. Tako lahko uredimo možnost tiskanja na daljavo, ne da bi mogli biti pri tiskalniku fizično prisotni.

Veliko ponudbo kartuš lahko zasledimo na spletni strani www.toner123.si. Na omenjeni strani lahko zasledimo tudi tonerje za vse priznane modele tiskalnikov.

Ovitki za iphone. Mnogo ljudi si telefona ne more predstavljati brez privlačnega ovitka. Na ta način lahko javnosti pokažejo svoj umetniški duh. Preberi več …