Moderni in napredni tiskalniki

Napredek v tehnologiji tiskanja je vedno bolj opazen pri domačih in poslovnih tiskalnih napravah. Dandanes so cenejše, lažje in hitrejše kot kadarkoli prej. Obenem pa so na voljo za zelo zgodno ceno, zato se jih poslužuje ogromno ljudi po vsem svetu. Dodatne zmogljivosti in tehnologije brezžičnega povezovanja nam ponuja posamezna multifunkcijska naprava, saj vsebuje skener, obojestransko tiskanje na papir in druge uporabne funkcije. Tako so moderni črnilni tiskalniki postali ključen pripomoček za vse uporabnike, saj nam omogoča izdelavo in kopiranje številnih listin in slik.

Črnilna multifunkcijska naprava 

Dandanes so še vedno najbolj priljubljene tiskalne naprave, ki uporabljajo črnilo. Črnilne kartuše so zanesljive. Različne izboljšave kemijskih formul pri izdelavi črnila so omogočile, da se sveže potiskan list hitro posuši. Vse kartuše je potrebno sčasoma zamenjati. Pogosto je tako, da novejši tiskalniki vsebujejo eno barvno in eno črno enoto z barvo. Mogoče pa so tudi kombinacije dveh ali več črnih enot z magento, modro, rumeno in drugimi barvami. 

Pomembno se je zavedati, da proizvajalci tiskalnikov vedno priporočajo OEM kartuše. Na voljo pa so tudi druge izvedbe, ki so namenjene bolj ekonomičnemu in ugodnemu izdelovanju dokumentov, slik ipd.

Posamezna multifunkcijska naprava nam ponuja obojestransko tiskanje na papir in druge uporabne funkcije.

OEM oziroma originalne kartuše

Vsi proizvajalci tiskalnikov vedno priporočajo nakup in izbiro OEM kartuš. Te so namenjene za najbolj zahtevne uporabnike ter pri uporabi tiskalnikov, ki so še v garanciji. Narejene so z najvišjimi standardi kakovosti, kar jim seveda tudi zviša ceno. Omenjene kartuše so napolnjene z visoko-kakovostno barvo, ki je primerna za profesionalno uporabo, kot tudi za izdelovanje vsakodnevnih listin ipd. Priporočajo se za uporabnike, ki želijo tiskati pri najvišji kakovosti ali za ljudi, ki le občasno uporabljajo svoj tiskalnik.

Združljive kartuše so namenjene cenejšemu tiskanju

Moderne kartuše so na voljo od različnih proizvajalcev, ki niso v poslovni ali drugi povezavi z izdelovalcem tiskalnih naprav. Njihov glavni namen je ta, da uporabniku ponujajo bolj ugoden način tiskanja. To je izredno uporabno za podjetniška in druga okolja, kjer se izdeluje ogromno količina dokumentov, slik, različnih listin ipd. Združljive kartuše so izredno uporabne tudi iz vidika vgrajenih tehnoloških izboljšav. Pogosto vsebujejo več črnila ali pa omogočajo bolj ekonomično tiskanje. Zato se jih priporoča za ljudi, ki želijo prihraniti pri tiskanju na dolgi in kratki rok.

Moderne kartuše so na voljo od različnih proizvajalcev.

Napredna povezljivost multifunkcijskih naprav

Tehnologije brezžične povezljivost so dandanes zelo pomembne v vseh pametnih in tudi drugih napravah. Praktično so vse multifunkcijske naprave opremljene z Wi-Fi mrežno kartico. To pomeni, da imamo lahko napravo kjerkoli v našem domu. Ni potrebe, da bi bila fizično povezana z namiznim računalnikom ali prenosnikom, da bi lahko tiskali, preslikovali dokumente ali počeli karkoli drugega. S priloženo programsko opremo je mogoče brez zamud in skrbi hitro in učinkovito uporabljati multifunkcijsko napravo, neglede na to, kjer v našem domu se nahaja.

Direct Wi-Fi tehnologija

Novejše tiskalne in tudi druge naprave so opremljene z Direct Wi-Fi tehnologijo. To pomeni, da za njihovo uporabo ne potrebujemo brezžičnega omrežja preko usmerjevalnika ali mobilnega interneta. Dovolj je že, če se napravi približamo s pametnim telefonom, saj se lahko povežemo z napravo brez dodatnih vmesnikov. Na ta način je mogoče tiskati, skenirati in opravljati druge funkcije. Priporočljivo je, da vedno uporabljamo aplikacije na pametnem telefonu, ki jih je razvil izdelovalec tiskalnika, saj tako zagotovimo najvišjo združljivost pri tiskanju in uporabi raznih funkcij.

Tiskalnik nas bo tudi opozoril na primanjkljaj barve v kartušah in nam prikazal druga pomembna obvestila. Za najvišjo natančnost se priporoča uporaba originalne aplikacije za tiskanje od podjetja od katerega si lastimo tiskalnik.

multifunkcijske naprave za domačo ali poslovno rabo
Kakovostne in zanesljive tiskalne naprave so opremljene z Direct Wi-Fi tehnologijo.

Tiskanje preko oblaka

Razvoj spleta in različnih aplikacij je omogočil tiskanje preko oblaka. Deluje tako, da ustvarimo račun na spletni strani od proizvajalca našega tiskalnika. Nato pa preko telefona ali drugega računalnika brez težav tiskamo dokumente, tudi ko nismo doma. Omenjeno zmogljivost ponujajo praktično vsi veliki proizvajalci multifunkcijskih naprav, kot so HP, Brother, Xerox, Canon, Toshiba ipd.

Tiskanje preko oblaka je izredno uporabno za ljudi, ki so veliko na terenu. Potrebujejo pa tiskalnik, ki se nahaja doma za izdelovanje računov in drugih elementov, kar pa je nemogoče na terenu. Natisnjene dokumente lahko kasneje pridejo iskat domov in jih uporabijo po želji.

Prihranimo barvo pri uporabi črnilnega tiskalnika

Sčasoma se bo vsaka črnilna kartuša posušila ali izrabila. Temu se na žalost ni mogoče izogniti, seveda pa to ne pomeni, da ne moremo veliko samo postoriti, da do tega ne pride tako hitro. Priporočljivo je, da tiskalnik ne ugašamo, ko ga ne uporabljamo. Sčasoma bo naprava prešla v stanje spanja oziroma pripravljenosti. S tem pa ne bo potrebe po tem, da bi pri vsakem ponovnem zagonu porabila malenkost barve za mazanje različnih mehaničnih komponent. Pri tiskanju pa je mogoče tudi izbrati ekološki način tiskanja, ki bo porabil manj barve, kar je izredno uporabno pri izdelovanju računov in drugih dokumentov, kjer kakovost ne igra bistvene vloge.