Razlogi za uporabo OEM opreme pri tiskanju

Nakup tiskalnika nam močno olajša vsakodnevna pisarniška opravila doma in v podjetju. Tako je brez omenjene naprave naše življenje velikokrat oteženo, saj se moramo zanašati na prijatelje, da lahko izdelamo določen dokument, račun, sliko ipd. Naša tiskalna naprava načeloma ne potrebuje zahtevnega vzdrževanja. Res pa je, da bomo morali od časa do časa kupiti originalni toner. Če pa uporabljamo injket napravo, ki deluje na črnilo, pa bomo potrebovali kartuše za printer. V vsakem primeru bomo imeli veliko prednosti, če bomo kupovali OEM barve. V tem članku si bomo ogledali nekaj lastnosti, ki naredijo originalno opremo za tiskalnik priporočljivo za različne uporabnike.

Nakup tiskalnika nam močno olajša vsakodnevna pisarniška opravila doma in v podjetju.
Neglede na vrsto tonerja, ta ne vsebuje barve, ampak barvni prah.

Laserski tiskalnik deluje zelo hitro

Največja prednost laserskega tiskalnika je ta, da izredno hitro izdeluje dokumente, kot tudi slike. Za to je zadolžena tehnologija, ki zapeče barvi prah na papir. To je veliko hitrejši proces, kot pri kartušah za printer, kjer se uporablja črnilo.

Originalni toner je velikokrat že priložen tiskalniku, ko ga kupimo. Neglede na vrsto tonerja, ta ne vsebuje barve, ampak barvni prah. Ta barvni prah se hitro posuši na papirju, kar pomeni, da lahko sveže natisnjen dokument nemudoma pospravimo v kovček, fascikel z dokumenti ipd.

Z lasersko tehnologijo lahko tako natisnemo veliko količino slik in ostalih dokumentov v zelo kratkem času. To pa je idealno za okolja, kjer je potrebno neprenehoma tiskati račune ter druge dokumente in listine.

Kartuše za printer so zelo razširjene

Klasične izvedbe tiskalnikov na črnilo so še vedno izredno popularne. Temu je tako, saj je napredek tehnologije omogočil, da s skoraj enako hitrostjo izdelajo dokument, kot laserske izvedbe. Slabost pa je še vedno ta, da sveže natisnjen dokument še vedno potrebuje nekaj časa, da se posuši.

Originalni toner
Originalni toner je velikokrat že priložen tiskalniku, ko ga kupimo.

Kartuše za printer so na voljo v mnogih izvedbah. Proizvajalci tiskalnikov vedno priporočajo OEM opremo, kar je oznaka za originalno opremo za naš tiskalnik. Veliko ljudi kupuje nadomestne ali združljive oziroma kompatibilne kartuše, saj so veliko cenejše. Res pa je, da ne zagotavljajo najvišje kakovosti barve.

Prednosti originalnih tonerjev

Tonerje lahko tudi najdemo v mnogih različnih izvedbah. V večini primerov pa je močno priporočeno, da kupimo originalni toner. To pa zato, ker bomo tako deležni mnogih prednosti, kot so:

  • Garancija proizvajalca tiskalnika, da bo originalni toner brez težav deloval s tiskalno napravo
  • Najvišja možna kvaliteta barvnega prahu v tonerju
  • Zagotovljen natančen in kakovosten izris črk, številk, ter natančnost barv

Tonerji so tudi na voljo v kompatibilnih in drugih oblikah. Te se večinoma priporočajo, če želimo bolj ekonomično tiskati. Obenem pa so tudi priporočljivi za okolja, kjer večinoma izdelujemo dokumente, kjer natančnost in kvaliteta barve ni tako pomemben element.

Kartuše za printer
Kljub njihovem preprostem izgledu so kartuše za printer zelo napreden kos tehnologije.

Prednosti originalnih kartuš

Kartuše lahko zasledimo v kvalitetnih spletnih trgovinah z opremo za tiskalnike, kot je denimo spletna trgovina Toner123. OEM ali originalne kartuše za tiskalnik imajo tudi nekaj prednosti. Res je, da so malo dražje za nakup od ostalih izvedb, vendar nam nudijo prednosti, kot so:

  • Proizvajalec tiskalnika jamči za 100% združljivost z našo napravo
  • Visoko-kakovostna barva v kartušah
  • Manjša možnost, da se bodo mehanični deli tiskalnika umazali z barvo

Manj možnosti okvar z uporabo OEM kartuš in tonerjev

Kljub njihovem preprostem izgledu so kartuše za printer zelo napreden kos tehnologije. Vsebujejo senzorje, ki zazna količino barve in jo sporoči računalniku v samem tiskalniku. Enako pa velja za tonerje vseh vrst.

Če kupujemo OEM opremo, zagotovimo najvišjo združljivost z našo tiskalno napravo. Poleg tega pa je veliko manj možnosti, da bi skozi uporabo kartuš prihajalo do izlitja barve, ki lahko poškoduje tiskalnik. 

Originalni tonerji pa so tudi narejeni tako, da čim manj obremenjujejo tiskalnik z oblogami in drugo nesnago. Res je, da so kompatibilne in združljive vrste tonerjev, ki jih proizvajajo različni proizvajalci, cenejše za nakup. Ni pa zagotovljeno, da je njihova uporaba najboljša izbira za dolgo življenjsko dobo naše tiskalne naprave.

Profesionalna izdelava dokumentov in slik

Originalni tonerji skrivajo v sebi veliko več kot le kvaliteten barvni prah. Narejeni so po najstrožjih proizvajalčevih standardih našega tiskalnika. To omogoča, da se notranje komponente čim manj obrabljajo pri vsakodnevni uporabo.

Kartuše za printer pa so tudi narejene po visokih standardih. Tako je priporočeno, da jih uporabljamo v tiskalnikih vseh cenovnih razredov. 

Za profesionalno izdelavo dokumentov in slik je tako vedno priporočena uporaba OEM kartuš, kot tudi tonerjev. Če pa kvaliteta tiskanja pomembna, pa so povsem dobra izbira kompatibilne kartuše in tonerji.

multifunkcijske naprave

Moderni in napredni tiskalniki

Napredek v tehnologiji tiskanja je vedno bolj opazen pri domačih in poslovnih tiskalnih napravah. Dandanes so cenejše, lažje in hitrejše kot kadarkoli prej.