Razširljiv prostor za vsako mobilno napravo

Naši prenosniki, pametni telefoni in tablice so postali nepogrešljiv dodatek za delo in zabavo. Tako jih uporabljamo za snemanje videov, video konference, slikanje dogodkov ipd. S tem pa se na naših napravah nabere dokaj veliko digitalnih podatkov. Poleg tega pa na njih uporabljamo razne produktivne in zabavne aplikacije, ki tudi hitro zavzamejo več gigabajtov prostora. To je tudi razlog, da ima večina modernih mobilnih naprav možnost razširitve spomina s spominsko kartico. Tako jim razširimo prostor na podoben način, kot če bi na namiznem računalniku uporabili USB ključ. Samo kartico pa lahko tudi uporabimo za shranjevanje varnostnih kopij, kar nam prihrani veliko skrbi, če se naša naprava pokvari.

Spominska kartica za izdelovanje varnostnih kopij

Mobilni telefoni so postali majhni prenosni računalniki. Nekateri uporabniki imajo na njih shranjeno celo svoje življenje. S tem mislimo to, da se na njih nahajajo slike, bančni podatki, aplikacije, ter vsi osebni ter poslovni kontakti. Nobena tehnologija pa ni popolna. Tako se lahko naša naprava okvari, ko to najmanj pričakujemo. Do tega lahko privede nepravilna uporaba, tovarniške napake ali pa se je življenjski cikel elektronike preprosto iztekel.

Dobro je, če se pripravimo na možno okvaro katerekoli digitalne naprave. S spominsko kartico pa nam je to omogočeno. Tako lahko na njo shranimo ogromno količino podatkov. Možno je tudi, da shranimo konfiguracijo našega telefona, imenik s kontakti ter seznam aplikacij direktno na kartico. Vse to pa je tudi možno, če uporabimo USB ključ in nanj posnamemo vse dragocene podatke.

Manjša obremenitev notranjega spomina telefona

Vsi pametni telefoni imajo omejeno količino notranjega spomina. Tega pa hitro zmanjka, saj ga uporabljajo:

  • Operacijski sistem Android ali iOS
  • Že nameščene aplikacije ter aplikacije, ki smo jih dodatno namestili
  • Slike, videi ter datoteke, ki smo jih prenesli s spleta 

Vse to močno obremeni notranji spomin, kar povzroči, da se naš telefon po domače zabaše. Tako ne moremo več uporabljati določenih aplikacij, shranjevati slik ipd.

To težavo pa lahko hitro zaobidemo, če uporabimo spominsko kartico. Z njo lahko razširimo za več deset ali sto gigabajtov že obstoječ spomin. Nekako je to podobno, kot če bi v našo napravo vgradili zelo majhen USB ključ.

Prenašanje podatkov s telefona na računalnik

Dandanes obstaja veliko tehnologij, ki nam omogočajo brezžično prenašanje podatkov z naprave na napravo. Pri tem pa se lahko hitro kaj zalomi, saj pride do težav z gonilniki, sporazumevanjem operacijskih sistemov, antivirusnimi programi, slabim signalom ipd. Temu se najlažje izognemo, če prenašamo podatke na fizičen način z USB ključem ali drugim spominskim medijem. Dejstvo pa je, da ima večina prenosnikov dandanes vgrajen čitalec spominskih kartic. Tako lahko ogromno količine podatkov prenesemo s telefona na računalnik. Pri tem pa ne potrebujemo nobene kompleksne strojne ali programske opreme, saj je celoten proces enak, kot če bi uporabljali USB ključ.

Tako lahko samo kartico, ki je napolnjena s slikami, videi ter različnimi datotekami vstavimo v računalnik. Iz tam pa prekopiramo vso vsebino spominske kartice na trdi disk ali SSD. Tako smo ustvarili neko vrsto varnostne kopije za primer, če se nam pokvari telefon.

USB ključi nam lahko rešijo podatke

Zadnja leta smo lahko priča izredni pocenitvi USB ključev vseh vrst in kapacitet. Tako lahko dobimo ogromno kapaciteto razširljivega spomina za izredno ugodno ceno. So idealen medij za prenašanje raznovrstnih podatkov. Lahko jih zasledimo v različnih konfiguracijah. Pri nakupu je primerno upoštevati samo velikost, kot tudi USB vodilo, ki ga ključ uporablja. USB 2.0 je mnogo počasnejši od USB 3.0, kar se tiče prenosa podatkov.

USB ključ je možno varno nositi v žepu, torbi, nahrbtniku ipd. Uporabljamo pa ga lahko za prenašanje filmov, glasbe, ter raznovrstnih podatkov povezanih z delom in zabavo.

USB ključe se tudi dandanes uporablja za lažjo namestitev operacijskih sistemov na stacionarne in prenosne računalnike. Temu je tako, saj večina današnjih računalnikov ne vsebuje DVD-pogona.

Prednosti spominskih kartic

Spominske kartice imajo tudi druge lastnosti, ki nam olajšajo vsakodnevno življenje. Glave prednosti so tako:

  • Zanemarljiva poraba električne energije
  • Lahko jih zasledimo v konfiguraciji različnih velikosti spomina
  • Hitro jih je možno odstraniti in vgraditi
  • Za uporabo ne potrebujemo posebne programske opreme
  • Operacijski sistem jih ob priklopu avtomatsko prepozna
  • Lahko jih prenašamo v žepu in uporabljamo na ogromnem številu različnih naprav
  • Ugodna cena

Na spletni strani www.kotar.si lahko zasledimo koristne nasvete in napotke, kaj storiti v primeru okvare kateregakoli spominskega medija. Strokovnjaki nam bodo hitro in učinkovito rešili vse podatke v primeru, da nam računalnik ali druga naprava noče prepoznati USB ključa ali drugega spominskega medija.

Originalni toner. Razlike v ceni med originalnimi in kompatibilnimi produkti so ogromne, zaradi česar je pred nakupom vredno razmisliti dvakrat. Kaj pa razlike v kakovosti? Preberi več …