Zakaj je popravilo starega telefona dobra naložba?

Dandanes je uporaba pametnega telefona skoraj nujna, če želimo dohajati moderni svet. Tako smo vedno povezani z družino in prijatelji. Obenem pa lažje sledimo službenim obveznostim, saj smo vedno opremljeni z digitalno beležko, dostopom do e-pošte, socialnimi omrežji ipd. Čeprav so moderni telefoni vedno bolj vzdržljivi, se še vedno velikokrat zgodi, da se kaj poškoduje. Novejši modeli imajo vedno večje ekrane, kar pomeni, da se hitro poškodujejo ob udarcu ali drugi nezgodi. S popravilom stekla telefona pa brez težav usposobimo staro naprave in ne potrebujemo kupovati nove.

S popravilom stekla prihranimo denar

Novi telefoni so povečini dokaj dragi. Temu je tako, saj vsebujejo vedno močnejše procesorje, grafične kartice, zaslone ter vzdržljivo baterijo. Tako lahko odštejemo za nov model celo plačo ali še kaj več. Če se je možno temu izogniti, pa ni razloga, zakaj se ne bi. Kot prej omenjeno, se največkrat na pametnih telefonih poškoduje ravno steklo. Popravilo stekla telefona pa za minimalno investicijo usposobi staro napravo v originalno stanje. 

Tako prihranimo veliko sredstev v primerjavi, če bi se podali v nakup najnovejšega modela telefona. V dosti primerih se tudi zgodi, da je potrebna samo zamenjava notranjega akumulatorja. V večini primerov je popravilo sam en majhen del celotne vrednosti nove naprave. Lahko pa se tudi zgodi, da nov mobi ne bo boljši od starega, saj ima lahko krajšo življenjsko dobo baterije, manj spomina ipd.

Ohranjanje večje produktivnosti

Res je, da imajo najnovejše pametne naprave hitrejšo strojno opremo in več funkcij, vendar nam vseeno ne dodajo dodatne vrednosti. Če popravimo star pametni telefon, se ne bomo potrebovali učiti novih bližnjic in funkcij, ki jih ima operacijski sistem. Poleg tega pa ne bo potreben ponoven vnos vseh kontaktov, sporočil in nameščanje aplikacij. Tako ohranimo večjo produktivnost, saj lahko nemudoma pričnemo naprej uporabljati mobilni telefon.

Poleg tega pa so vsi podatki shranjeni, ki jih potrebujemo za delo in zabavo v notranjem pomnilniku telefona. Če ga zamenjamo, bomo te podatke morali prenašati, kar nas lahko drago stane. Tako je možno, da bomo potrebovali reševanje podatkov s strani profesionalcev, kar pa ni potrebno, če lahko napravo usposobimo.

Telefon ima lahko sentimentalno vrednost

Veliko ljudi se skozi čas naveže na svojo mobilno napravo. To še posebej ojača dejstvo, če je mobi vzdržljiv in zanesljiv. Nova naprava nam morda ne bo pri srcu, zato jo bomo tudi neradi uporabljali. Poleg tega pa se lahko uštejemo pri nakupu, saj lahko v hitenju izpustimo kritične funkcije in lastnosti, ki so nam bile všeč pri starem mobilcu.

Če bi vseeno radi zamenjali naš mobi na novejšega, lahko starega vseeno popravimo. To nam daje možnost, da ga obdržimo, kot dodaten telefon. Lahko pa ga tudi komu podarimo. V vsakem primeru lahko veliko pridobimo od popravila stare naprave.

Popravilo telefona prihrani čas

V današnjem svetu je čas postal izredno dragocena dobrina. Popravilo stekla na telefonu nam bo vzelo veliko manj časa, kot pa če se podamo po nakupih za novim mobilcem. Če pomislimo na cel proces izbire mobilca, iskanje določenega modela, namestitev sistema ipd., se hitro zavemo, da je to dolgotrajno opravilo. Poleg tega pa je možno, da nam nov telefon sploh ne bo všeč. 

Popravilo stekla telefona je izredno hitro. Tehnik odstrani poškodovano steklo in ga zamenja z novim. Tako je čakalna doba lahko nekaj ur ali največ nekaj dni. Med tem časom pa v večini primerov dobimo nadomestno naprave za opravljanje in prejemanje klicev.

Izkoristimo največjo vrednost iz našega pametnega telefona

Nove pametne naprave so lahko dokaj drage. Če nam poči steklo na mobilcu po letu dni ali več uporabe, je skoraj nesmiselno, da zavržemo celo napravo. S popravilom stekla telefona pa zagotovimo, da bomo izkoristili največ vrednosti iz našega mobija, kar se da. To je še posebej uvidevno pri modelih, ki so zelo dragi in se jih ravno zato splača usposobiti.

Veliko novejših telefonov ima redne nadgradnje operacijskega sistema. To pomeni, da bomo vseeno lahko koristili najnovejše funkcije novega Android ali iOS sistema, če pustimo, da se namestijo posodobitve. To je še en razlog, zakaj nov telefon ni vedno najboljša izbira, če se stari pokvari. V vsakem primeru pa je dobro, če razmislimo ali je sploh smiselno, da vse ponovno nameščamo. Vpisi v e-poštne račune, vnos kontaktov, nameščanje aplikacij, izbira ozadja in druge nastavitve nas lahko stanejo več ur dragocenega časa.

Odlično podporo za vse vrste mobilnih telefon lahko najdemo na spletni strani www.gizzmo.si. Njihov vrhunski servis lahko popravi steklo na vsakem starem in novem telefonu.