Razlogi za uporabo OEM opreme pri tiskanju

Nakup tiskalnika nam močno olajša vsakodnevna pisarniška opravila doma in v podjetju. Tako je brez omenjene naprave naše življenje velikokrat oteženo, saj se moramo zanašati na prijatelje, da lahko izdelamo določen dokument, račun, sliko ipd. Naša tiskalna naprava načeloma ne potrebuje zahtevnega vzdrževanja. Res pa je, da bomo morali od časa do časa kupiti originalni toner. Če pa uporabljamo injket napravo, ki deluje na črnilo, pa bomo potrebovali kartuše za printer. V vsakem primeru bomo imeli veliko prednosti, če bomo kupovali OEM barve. V tem članku si bomo ogledali nekaj lastnosti, ki naredijo originalno opremo za tiskalnik priporočljivo za različne uporabnike.

Continue reading “Razlogi za uporabo OEM opreme pri tiskanju” »

Razširljiv prostor za vsako mobilno napravo

Naši prenosniki, pametni telefoni in tablice so postali nepogrešljiv dodatek za delo in zabavo. Tako jih uporabljamo za snemanje videov, video konference, slikanje dogodkov ipd. S tem pa se na naših napravah nabere dokaj veliko digitalnih podatkov. Poleg tega pa na njih uporabljamo razne produktivne in zabavne aplikacije, ki tudi hitro zavzamejo več gigabajtov prostora. To je tudi razlog, da ima večina modernih mobilnih naprav možnost razširitve spomina s spominsko kartico. Tako jim razširimo prostor na podoben način, kot če bi na namiznem računalniku uporabili USB ključ. Samo kartico pa lahko tudi uporabimo za shranjevanje varnostnih kopij, kar nam prihrani veliko skrbi, če se naša naprava pokvari.

Continue reading “Razširljiv prostor za vsako mobilno napravo” »

Carnet domena za poslovanja na hrvaškem trgu

V zadnjih nekaj letih smo lahko priča razcvetu Hrvaškega trga v mnogih smereh. Tako je carnet domena idealna, če želimo izkoristiti to priložnost in se podati v poslovne vode. Dejstvo je, da v današnjem svetu je dobro izdelana spletna stran lahko vir bogatega zaslužka. Pri tem pa je tudi pomembna izbira domene. Carnet je register, ki upravlja .hr in .hr.com domenami, ki sta namenjeni za uporabo na Hrvaškem območju. Delijo se v brezplačne in plačljive izvedbe, ki jih lahko najamejo fizične in pravne osebe.

Continue reading “Carnet domena za poslovanja na hrvaškem trgu” »

Hosting spletnih strani omogoča dostop do vaše spletne strani

Hosting spletnih strani deluje tako, da so datoteke spletnih strani shranjene v strežnikih, ki so povezani z internetom. Ko uporabnik v brskalnik vtipka naslov vašega spletnega mesta, se bo računalnik povezal z vašim strežnikom in spletne strani bodo posredovane preko interneta do uporabnika. 

Continue reading “Hosting spletnih strani omogoča dostop do vaše spletne strani” »

Kartuše za tiskalnike Pixma

Izdelovanje dokumentov v domačem ali poslovnem okolju je izredno priročno. S tem se znebimo nepotrebnih obiskov do kopirnice in na dolgi rok prihranimo veliko sredstev. V današnjem času imamo na izbiro ogromno število tiskalnikov. Vsak izmed njih pa ima svoje prednosti in slabosti. Trenutno je eden izmed najboljših izdelovalcev tiskalnikov Japonsko podjetje Canon. Pri nakupu njihovih naprav ima vsak tiskalnik že priložene kartuše, kar je velika prednost. Najbolj razširjena vrsta tiskalnikov omenjenega podjetja je serija Pixma. Če imamo tiskalnik Pixma, bomo potrebovali Kartuše Canon Pixma, ki pa jih poznamo v različnih izvedbah.

Continue reading “Kartuše za tiskalnike Pixma” »

Nepogrešljiva vrsta računalnikov za moderno življenje

Informacijska tehnologija se je v zadnjem času prikradla v skoraj vsa področja našega življenja. Dandanes si je potek vsakdana skoraj nemogoče zamišljati brez prenosnega računalnika, pametnega telefona in tablice. Še nedolgo nazaj so bili računalniki dokaj počasi in nezanesljivi. V nekaj kratkih letih pa so postali vse hitrejši, saj uporabljajo SSD diske, procesorje z več jedri ter drugo moderno tehnologijo. Vsi te napredki so povzročili, da so prenosni računalniki postali najbolj popularna naprava, saj jih lahko najdemo v več kot 80% vseh domov in podjetij.

Continue reading “Nepogrešljiva vrsta računalnikov za moderno življenje” »